top of page

HCK SALAMAT RY
20 VUOTTA

Nuori aikuinen!

Salamoiden tarina alkoi vuonna 2002, kun Kirkkonummelle avautui monitoimihalli; Varuboden Areena. Kaudella kiekkokoulu aloitti toimintansa ja muodostettiin joukkueet, joissa oli yli 200 pelaajaa. Kiekkokoulun suojelijana toimi ”Finnish Flash” Teemu Selänne.

MAAILMANLAAJUISTA NÄKYVYYTTÄ.

”Salamat herättää tunteita, kasvattaa omanarvontuntoa ja antaa meille yhteenkuuluvuuden tunnetta”, näin kirjoitettiin seuran lehden avausnumerossa. Elettiin suurta lätkäbuumia. Salamat pelasi ensin Suomi -sarjassa ja nousi Mestikseen. Tupa oli täynnä piippuhyllyä myöden kotiotteluissa. Valtakunnan ja koko jääkiekkoilevan maailman uutiskynnys ylitettiin, kun maailman kaikkien aikojen paras naiskiekkoilija Hayley Wickenheiser siirtyi pelaamaan Salamoihin vuonna 2003.

Vuosien aikana HCK Salamat on tarjonnut pelipaikan ja harrastusmahdollisuuden tuhansille jääkiekkoilijoille tai kiekkokoululaisille. Eikä pidä unohtaa joukkueissa arvokasta työtä tekeviä jojoja, huoltajia, valmentajia, rahastonhoitajia ja pelaajien taustajoukkoja. Taustajoukkojen mottona on ollut kolme koota KKK; kuljeta, kustanna ja kannusta. Kannustuksen lapset ja nuoret ovat erityisesti ansainneet! Usein jääkiekko on muodostunut koko perheen harrastukseksi. Uusia ystävyyksiä on solmittu myös taustajoukoissa, tehty kampanjoita ja liikuttu yhdessä peli- sekä turnausmatkoilla.

Pelaajat eivät varmasti unohda kauden kohokohdiksi muodostuneita pelireissuja ulkomaille mm. Ruotsissa ja Saksassa ovat monet joukkueet käyneet. On hienoa, kun Berliinin jäähallin suurella screenillä esitellään joukkue; HCK Salamat, Kirkkonummi, Finland!

SALAMOITA ALUSTA ALKAEN.

Salamoiden nykyinen U22-joukkue, perustettu vuonna 2002, on ensimmäinen koko Salamoiden pelaajapolun läpikäynyt joukkue.  Vielä on mukana myös alkuperäisiä pelaajia, jotka alkavat olla siinä iässä, että voivat siirtyä Edustus -joukkueeseen. Seuran ensimmäisiin kiekkokouluihin osallistuneita pelaajia on useita mukana edarissa tai esim. seuran valmentajina. Monella pojalla tai tytöllä on pelaajapolullaan takana SM-tasolla pelikausia, joillakin jopa MM-tasolla. SM-liigassa on pelaajiamme myös nähty, jopa NHL-varaukseen ja peleihin yltänyt. Olemme pystyneet tarjoamaan hyvän kasvualusta niin harrastajille kuin lajiin enemmän tosissaan panostaville.

Useat tahot ovat tukeneet meitä vuosien varrella. Arvostamme korkealle HCK Salamat ry:n tukijoita, jotka ovat luoneet ja luovat edellytyksiä jääkiekon harrastamiselle mahdollisimman monille

Maailma on muuttunut ympärillämme 20 vuoden aikana. Nyt katsomme tulevaisuuteen ja haluamme edelleen panostaa lapsiin, nuoriin, nuoriin aikuisiin ja aikuisiin upean ja monipuolisen harrastuksen parissa.

 

Rakkaudesta lajiin!

HCK Salamat ry, hallitus

koppi
LEIJONATKUVA
HALEY
Jarno_Koskiranta_Salamat
pokaalit
junno mutustelee
Karo Koivunen
Edari Mestaruus
edari kokko
mestari
teemu
vanha_logo
bottom of page